Aurinkopaneeli GEF-420-HN108 F30 Black

Tuote-esittelyssä GEF-420-HN108 F30 Black - aurinkopaneeli

GEF-420-HN108 F30 Black on Green Energy Finlandin oma aurinkopaneeli, joka on valmistettu GEF:n sopimusvalmistajan Austa/Osda Solarin tehtaalla. Osda Solar on kiinalainen aurinkopaneelivalmistaja, jonka tuotantokapasiteetti on 10 GW, eli noin 40 miljoonaa aurinkopaneelia vuodessa. Valmistajan tuotannon laatu on varmistettu GEF:in emoyhtiön Flinkenbergin tuotehallinnan toimesta, ja aurinkopaneelit on todettu erinomaisesti Suomen olosuhteisiin soveltuviksi.

N-tyypin TOPCon-teknologia lisää tehontuottoa Suomen olosuhteissa

GEF-420-HN108 F30 Black-aurinkopaneelissa käytetään uutta N-tyypin TOPCon-kennoteknologiaa, joka lisää aurinkopaneelin tehontuottoa ja pidentää käyttöikää. Teknologian kiistattomien hyötyjen johdosta sen ennustetaan tulevina vuosina nousevan valta-asemaan maailman aurinkopaneelituotannossa.

Valitsemalla uudet GEF-420-HN108 F30 Black N-tyypin TOPCon-aurinkopaneelit, saat enemmän vastinetta rahalle, sillä ne ovat tehokkaampia ja säilyttävät tehonsa paremmin verrattuna vanhaan P-tyypin PERC-teknologiaan.

Monien testitulosten mukaan N-tyypin TOPCon-teknologian aurinkopaneeli tuottaa noin tunnin pidempään sähköä aamulla ja illalla paremman valoherkkyyden ansiosta. Suomen olosuhteissa auringon säteilyintensiteetti on usein melko alhainen, jolloin paremmasta valoherkkyydestä on meillä erityistä hyötyä.

Pienempi lämpötilakerroin auttaa paneelia säilyttämään tehonsa kuumassa auringonpaisteessa. Kesällä suorassa auringonvalossa paneelin lämpötila voi nousta jopa 80 asteeseen, jolloin N-tyypin paneelin tehontuotto laskee vain noin 15 %, kun tyypillisen P-tyypin PERC-paneelin tehontuotto laskee noin 27,5 %.

GEF-420-HN108 F30 Black-paneelin N-tyypin TOPCon-teknologia tuo seuraavat edut:

  1. Nostaa paneelin hyötysuhdetta = tehoa
  2. Parempi valoherkkyys
  3. Pienempi lämpötilahäviö
  4. Pienempi vuosittainen tehonalenema (paneelin teho laskee max. 0,4 % vuodessa)
  5. Pidempi ja parempi tehontuottotakuu (30 vuoden päästä teho 87,5 % paneelin alkuperäisestä tehosta)

GEF-paneelin TOPCon-kennot on valmistanut kiinalainen JieTai, joka on kyseisen teknologian edelläkävijä, ja heidän N-tyypin TOPCon-kennojaan käytetään monissa maailman tunnetuimpien aurinkopaneelivalmistajien paneeleissa.

 

GEF-420-HN108 F30 Black-aurinkopaneeli on turvallinen ja laadukas valinta

GEF-420-HN108 F30 Black-aurinkopaneeli on testattu saksalaisen TÜV Nord-testilaitoksen toimesta, ja se täyttää alalla yleisesti käytössä olevat IEC-standardin mukaiset laatuvaatimukset. Nämä sisältävät mm:

– Aurinkopaneelin lumikuormankesto on 5200 Pa ja tuulikuormankesto 2400 Pa
– Raekuuron kestävyys, paneeli on sertifioitu kestämään läpimitaltaan 25 mm kokoisia rakeita
– Aurinkopaneeli kestää yli 1000 tunnin altistumisen +85 asteen lämpötilalle ja 85 % ilmankosteudelle
– Aurinkopaneeli säilyttää täyden toimintakykynsä ympäristön lämpötilan vaihtelussa -40 asteen ja +85 asteen välillä

Kaikki GEF-aurinkopaneelit on testattu ja niiden sähköiset arvot on tarkistettu automaattisella elektroluminesenssi-testilaitteistolla STC-testiolosuhteissa, ja tiedot on tallennettu sarjanumeron perusteella. Jokaisen toimittamamme aurinkopaneelin tehontuotto on vähintään 420 W STC-olosuhteissa.

Flinkenbergin tuotehallinta on tarkistanut GEF-420-HN108 F30 Black -aurinkopaneelin kaikkien komponenttien valmistajat. Aurinkopaneelissa käytetään suurelta osin samojen valmistajien komponentteja, joita maailman suurimmat Tier 1-valmistajat käyttävät omissa tuotteissaan (mm. kennot, liittimet ja taustalevy).

Tärkeimpien GEF-420-HN108 F30 Black-aurinkopaneelin komponenttien valmistajat:

– TOPCOn-kennot (samat kuin Jinko Solar-aurinkopaneeleissa): JieTai Solar (JTPV)
– Karkaistu lasi: Zhejiang Flat Glass Co., Ltd
– Taustakalvo: Jolywood (Suzhou) Sunwatt Co., Ltd.
– Liittimet: Jiangxi Jinko PV Material Co., Ltd.

Lisäätietoa valmistajasta
GEF-420-HN108 F30 Black N-tyypin aurinkopaneelin valmistaja on Austa/Osda Solar, joka on 10 GW-valmistuskapasiteetillaan suurempi kuin moni Tier 1-listatuista valmistajista. Tier 1-listaus perustuu valmistajan toimittamiin uusiin yli 5 MW-kokoisiin projekteihin, joita valmistajalla tulee olla 6 kpl per kvartaali. Kriteerinä on, että valmistaja on toimittanut projekteihin aurinkopaneelit omalla brändillään. Austa Osdan Eurooppalaisena brändinä ei täytä kriteeriä, ja myös Osdan tuotannosta suuri osa valmistetaan suoraan muille eurooppalaisille brändeille. Näistä syistä johtuen Austa ei ole ollut mukana kvartaaleittan julkaistavalla Bloombergin Tier 1-listalla.

GEF Reader poistuu ja GEF Vision uudistuu

GEF Vision uudistuu ja GEF Readerin tuki päättyy 2016 julkaisimme...

Fronius Symo GEN24 Cashback -kampanja 2024

Fronius Cashback -kampanja Ansaitse jokaista asennettua ja rekisteröityä Fronius Symo...

Mikroinvertterit aurinkovoimaloissa: tehokkuuden uusi aalto?

Aurinkovoimaloissa eniten käytetty keskusinvertteri (string-invertteri) muuntaa aurinkopaneeleiden tuottaman tasavirran vaihtovirraksi....

Aurinkovoimala on kannattava investointi myös vartin mittausjaksolla

Suomessa ollaan parhaillaan siirtymässä sähkön mittauksessa tunnin aikajaksosta 15 minuuttiin....