Energiayhteisöt – Aurinkosähkö taloyhtiöissä

Energiayhteisöt - Aurinkopaneelit taloyhtiöön

Aurinkosähkön tuottaminen kasvattaa taloyhtiön arvoa ja tuo tuntuvaa säästöä sekä taloyhtiön että sen asukkaiden sähkökuluihin. Energiatehokas ja ekologinen aurinkosähkö on hyödyllinen ympäristöteko sekä taloyhtiölle että asukkaille. Energiayhteisön avulla taloyhtiöt pääsevät hyödyntämään omaa aurinkosähkön tuotantoaan entistä paremmin.

Pyytämällä tarjouksen jälleenmyyjältämme saat aina voimalan tuotannon simuloinnin päätöksenteon tueksi. Olemme toimittaneet ja suunnitelleet tuhansia voimaloita, joten meillä on kattava kokemus Suomen olosuhteisiin optimaalisen voimalan suunnittelusta.

Energiayhteisön perustaminen tuo aurinkosähköstä enemmän tuottoa taloyhtiön asukkaille

Muodostamalla energiayhteisön taloyhtiö voi hyödyntää tuottamaansa aurinkosähköä suoraan taloyhtiön osakkaiden energiankäytössä. Osakkaat korvaavat ostosähköä oman taloyhtiön vastuullisesti tuotetulla energialla ja säästävät siltä osin verkkopalvelumaksut, energiamaksut ja sähköverot. Asunto-osakkeiden arvo nousee ja taloyhtiön hyvä maine kasvaa.

Yhdistämällä aurinkovoimalaan GEF Vision Tuotannonseurannan, jokainen energiayhteisön jäsen voi seurata aurinkovoimalan tuotantoa mobiilisovelluksen kautta.

gef-tuotannonseuranta-puhelin2-pnn40bl3yd57lbgiajcvp9pz7vd3m27d85m4ookrgg

Näin energiayhteisö toimii​

Taloyhtiö voi asukkaineen perustaa oman energiayhteisön aurinkosähkön tuotannon hyödyntämistä varten. Päätös tehdään taloyhtiön yhtiökokouksessa, eikä se vaadi kaikkien osakkaiden hyväksymistä. Energiayhteisön mahdollistaa sähköverkkoyhtiöissä käyttöön otettava hyvityslaskentamalli, joka on jo osalla verkkoyhtiöistä käytössä. Hyvityslaskentamalli otetaan valtakunnallisesti käyttöön kaikissa verkkoyhtiöissä viimeistään 2023 alussa.

Energiayhteisönä taloyhtiö voi käyttää tuotettua aurinkosähköä talon yhteisten tilojen (kiinteistösähkön) lisäksi myös asunnoissa. Energiayhteisö liittyy sähköverkkoon yhden liittymispisteen kautta.

Näin energiayhteisö vaikuttaa taloyhtiön asukkaiden sähkönkulutukseen yhden tunnin aikana

Esimerkki:

Voimalan tuotanto on 10 kWh.

Energiayhteisössä on 5 jäsentä.

Asukas A: kulutus 3 kWh
Asukas B: kulutus 4 kWh
Asukas C: kulutus 2 kWh
Asukas D: kulutus 5 kWh
Taloyhtiö: kulutus 6 kWh

Jos tuotanto jaetaan tasan energiayhteisön jäsenten kesken:

10 kWh/5 = 2 kWh/jäsen

Asukas A: jäljelle jäävä kulutus 3-2 = 1 kWh
Asukas B: jäljelle jäävä kulutus 4-2 = 2 kWh
Asukas C: jäljelle jäävä kulutus 2-2 = 0 kWh
Asukas D: jäljelle jäävä kulutus 5-2 = 3 kWh
Taloyhtiö: jäljelle jäävä kulutus 6-2 = 4 kWh

Taloyhtiö voi itse olla jäsenenä energiayhteisössä, jolloin tuotettua aurinkosähköä käytetään myös taloyhtiön yhteiseen sähkönkäyttöön.
Se ei ole kuitenkaan pakollista. Aurinkosähkön jako-osuuksien ei tarvitse mennä tasan, eli osakkaat voivat ostaa paneeleita tai osuuksia eri määrän.

Jokainen asukas ostaa verkosta otettavan kulutuksen omalta sähkönmyyjältään.
Energiayhteisön jäsenillä voi olla eri sähkönmyyjät.

Suunnitellaan yhdessä paras ratkaisu taloyhtiöllenne

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Mihin voimala tulee
Missä vaiheessa aurinkovoimalan hankinta on?
Yhteyshenkilö

Saat meiltä luotettavan ja vastuullisen energiaratkaisun, joihin kuuluu GEF Aurinkovoimalan lisäksi edistyksellinen GEF Vision Tuotannonseuranta. Paras tuotto aurinkosähköstä saadaan silloin, kun se hyödynnetään mahdollisimman tarkkaan omassa käytössä.

Tarjoamme taloyhtiöllenne oikein mitoitetun aurinkovoimalan vaivattomasti kokonaispakettina. Saat ensin alustavan kartoituksen oikeanlaisesta voimalaratkaisusta ja sen tuottolaskelman. Saat myös lisätietoa energiayhteisöistä ja saatavissa olevista rahoitus- ja tukimahdollisuuksista.  Jälleenmyyjämme on sinuun yhteydessä.