Lappeenrannan Energia Oy lanseerasi aurinkosähköpaketit avaimet käteen -periaatteella kotitalouksille ja yrityksille.

Aurinkoenergian käyttö sai uuden vaihteen Lappeenrannan seudulla, kun Lappeenrannan Energia Oy lanseerasi kesäkuussa kansainvälisillä suurmarkkinoilla aurinkosähköpaketit avaimet käteen -periaatteella kotitalouksille ja yrityksille.  Paketit toimitetaan yhteistyössä paikallisten GreenEnergy Finland (GEF) Oy:n ja Elvera Oy:n kanssa. Asiakkaan tehtyä päätös aurinkosähkön hankinnasta, Lappeenrannan Energia tarjoaa sille räätälöidyn sopimuksen ja toteutuksen, GEF toimittaa paneelit laitteistoineen ja Elvera asentaa ne asiakkaan kohteeseen.

Lappeenrannan Energian Energiakaupan johtaja Marko Pollari kertoo, että yhtiö päätti lähteä tarjoamaan aurinkosähköpakettia juurikin asiakkailta tulleiden kyselyjen vuoksi.

– Meidän kannattaa olla mukana kehityksessä ja aurinkosähkölle on nyt kova kysyntä. Lisäksi se on luontainen jatkumo sille, kun vuodesta 2015 lähtien olemme tarjoutuneet ostamaan asiakkaiden aurinkovoimaloiden tuottaman ylijäämän. Pientuottajia seudullamme on jo useita kymmeniä.

Aurinkosähkö on erinomainen energiamuoto, sillä siitä ei tule päästöjä, laitteistossa ei ole liikkuvia osia, siitä ei aiheudu meluhaittoja ja sillä on erittäin vähäinen huollontarve.

Pollari ymmärtää myös hyvin, että aurinkosähkön kokonaisratkaisun hankinta voi olla haastavaa. Kaikille aurinkoenergian tuotanto ja sen tekniikka ei ole tuttua.

– Jos asiakas on kiinnostunut aurinkosähköstä, selvitämme ja arvioimme tuotantomahdollisuudet ja asennusedellytykset tapauskohtaisesti. Autamme tarvittavien lupa- ja ilmoitusasioiden hoitamisessa ja neuvomme avustusten hakemisessa.

Rahoitusmalli Energian aurinkosähköpakettiin mietittiin asiakkaan näkökulmasta. Räätälöity avaimet käteen -toimitus laskutetaan kuukausittain viiden vuoden maksuajalla. Asennuskustannukset ovat kotitalousvähennyskelpoisia ja ne veloitetaan ensimmäisen erän yhteydessä, jotta asiakas voi hyödyntää vähennysoikeuden mahdollisimman suurena.

– Toivomme, että rahoitusmallimme tekee aurinkosähkön hankinnan mahdolliseksi kaikille kiinnostuneille kotitalouksille. Yritysasiakkaiden kanssa voimme sopia erilaisia rahoitusratkaisuja joustavasti.

Aurinkosähköjärjestelmien toimitukset perustuvat hyviin paikallisiin kumppanuuksiin.

– GEF tunnetaan paikallisena luotettavana, asiantuntevana aurinkosähkölaitteistojen toimittajana ja Elvera puolestaan on osakkuusyhtiönämme luontainen kumppani. Elveralla on laaja toiminta-alue, valmiit resurssit sekä osaamista toteuttaa niin pieniä kuin suuria kohteita, Pollari toteaa kumppanivalinnoista.

– Järjestelmätoimitukset luotettavien kumppaneidemme kanssa on asiakkaan kannalta hyvä ja helppo ratkaisu.

Omaan käyttöön tuotanto on kannattavinta

Energian aurinkopaneelilaitteistot toimittava GreenEnergy Finlandin myyntikanavapäällikkö Antero Huttunen kertoo, että järjestelmät yleensä mitoitetaan niin, että kesällä aurinkoisinakaan päivinä tuotanto ei ylitä merkittävästi omaa kulutusta.

– Kun aurinkosähkövoimalalla tuotettu sähkö menee omaan käyttöön, voimalan omistajan ei tarvitse maksaa sähköyhtiölle sähkön tuottamisesta ja siirtämisestä. Aurinkosähkövoimalalla voi pienentää huomattavasti verkosta ostettavan sähkön tarvetta. Myös taloyhtiöt, teollisuus sekä omakotitaloasujat voivat tehdä järkeviä investointeja aurinkosähköjärjestelmiin.

Aurinkosähkön tuotantokustannukset muodostuvat suurimmalta osalta pelkästään alkuinvestoinnista.

– Auringon säteilyä sähköksi muuttavat paneelit ovat pitkäikäisiä, yli 30–40 vuotta kestäviä komponentteja, joita ei tarvitse juurikaan teknisesti huoltaa. Aurinkosähkön tuotanto on kannattavaa, jos valtaosa tuotannosta voidaan käyttää itse ja korvata sillä ostosähköä.

Luotettava kokonaistoimitus

Energian Aito-aurinkosähköpaketit toimitetaan asiakkaalle perustuen asiakkaan omaan sähkön tarpeeseen.

– Etua asiakkaalle tulee siitä, että selvitämme tarvittavan kokonaispaketin asiakkaan omiin kulutustietoihin perustuen ja voimme arvioida asiakkaalle jo ennakkoon, mikä on aurinkosähköpaketista saatava hyöty. Samalla hoituvat asiakkaan muutkin sähkösopimusasiat, Pollari jatkaa.

– Voimme toimittaa aurinkosähköpaketteja hyvin laajalla toiminta-alueella sekä ostaa asiakkaan ylijäämäsähkön, vaikka asiakkaalla olisikin tällä hetkellä sähkösopimus toisen toimittajan kanssa.

Kiinnostusta Aito-aurinkosähköpaketeille on jo syntynyt ja Pollari vahvistaa, että ensimmäiset toimitukset käynnistyvät lähiaikoina.

Miten voimme auttaa?

Palvelemme sinua kaikissa aurinkosähköön liittyvissä kysymyksissä.

Pyydä tarjous Yhteystiedot Tapaa meidät täällä